کوچینگ چیست؟

ممکنه واژه کوچینگ رو زیاد شنیده باشین و این اصطلاح زیاد به گوشتون خورده باشه که کمک گرفتن از یک کوچ میتونه تاثیر زیادی روی بهبود روند زندگیتون داشته باشه. اما اگه قرار باشه وقت و انرژیتون رو برای جلسات کوچینگ هزینه کنین ارزشش رو داره که کمی زمان بذارین تا با واژه کوچینگ و نحوه عملکرد این فرآیند آشنا بشین.

من دیدگاه شخصی خودم رو اینجا با شما به اشتراک میذارم که البته این دیدگاه با دیدگاه سازمانهای حرفه ای و شناخته شده کوچینگ مثل فدراسیون بین المللی کوچینگ icf، انجمن کوچینگ ac و شورای کوچینگ و منتورینگ اروپا emcc در یک راستاست.

به طورکلی کوچینگ فرآیندیه که به کمک اون فرد یا گروهی از افراد میتونن درباره اینکه چه کسی هستن، چه چیزی براشون اهمیت داره، نقاط قوت، چالشها، راه حل و گزینه های ممکن و همینطور اقدامات لازم برای ایجاد اون تغییرات در کار و زندگیشون فکر کنن و به آگاهی برسن.

مثلا اگه کوچینگ رو در مقایسه با نظام های آموزشی بررسی کنیم، میشه اینطور گفت که در نظام های معمول آموزشی، دانش از فرد تعلیم دهنده به افراد منتقل میشه.

فرآیند کوچینگ به چه شکلیه

فارغ از كيفيت اين انتقال اين رو در نظر بگيريد كه يك دانش براي همه در نظر گرفته شده است. اما در فرآيند كوچينگ يك كوچ بايد فضايی را ايجاد كند كه فرد را به فكر كردن و كند و كاو در ذهنش وادار كنه.

براي اينكار يك كوچ بايد يك فضاي امن و خلاق براي گفت و گو فراهم كند. با خوب گوش كردن همدلي و بازخورد به موقع دادن، دوری از هرگونه قضاوت و داوری و از طرفی مطرح كردن سوالهايی كه ذهن فرد رو به چالش بکشه، كه فرد بتونه اهدافش رو دقيقا شناسايی یه نه و مسئوليتش رو بپذيره، نقاط قوت و زمينه های پیشرفتش رو ارزیابی كنه و راه حلهای موجود را برای اقدام و حركت رو به جلو پیدا كنه.

توجه كنید كه هر فرد با توجه به توانمندی و اهداف خودش آگاهی به شرایط حال حاضرش برای رسیدن به هدف خودش به راه حل هایی میرسه كه در نهایت منجر به یك اقدام میشه،

هر فردی با دلیل خاص خودش میتونه به یك كوچ مراجع كنه و از جلسات كوچینگ استفاده كنه. این دلیل میتونه ایجاد یك تغییر خاص در زندگی، كسب و كار و شغل یا حتی روابط فرد با دیگران باشه.

امیدوارم تا اینجا تونسته باشم شما رو تا حدودی با كوچینگ آشنا كرده باشم. تعریف چندتا از كارشناسان این حوزه رو هم براتون مینویسم تا كمك كنه ماهیت كوچینگ براتون روشن تر بشه.

 

“کوچینگ یعنی آزاد کردن توان بالقوه ی فرد برای اعتلای عملکردش. کوچینگ به جای اونکه به افراد آموزش بده، به اونا کمک می کنه که یاد بگیرند”

(وایتمور، جی، 2004)

فرايند كوچينگ يادگيري و پيشرفت رو ممكن ميكنه و از همين رو باعث بهبود عملكرد ميشه.

براي موفق شدن كوچ نيازمند كسب دانش و درك فراينده همينطور او نيازمند تركيبي از سیه ها مهارتها و شگردهايي است كه با كار كوچينگ متناسب باشد.پارسلو ١٩٩٩

فدراسيون بين المللي كوچينگ این مهارت رو اینطوری تعريف ميكنه:

“مشاركت با كارفرمايان در يك فرايند خلاق و تامل برانگيزي كه انها را به اعتلاي توان حرفه اي و شخصي خود تشويق میکنن”.

کوچینگ در موارد زیادی کاربرد داره ______________

اینکه کوچینگ درموارد زیادی کاربرد داره بحثی در اون نیست ولي از نظر كاربردي تفاوتهاي زيادى دارن، كه میشه اغلب آنها در دو گروه اصلي تقسيم كرد:

گروه اول كه از مفهوم عام كلمه كوچ در كسب و كار خود استفاده میکنن.

اين گروه از افراد گزينه ها، راه حلها ابزار و تكنيك ها را در اختيار شما ميگذارند تا به آن عمل كنيد، ممكنه شما دوست داشته باشين فردي به شما پيشنهاد و راهكار ارائه بده ولي حواستون باشه اين راهكارها ممكنه براي گروهي از افراد كارساز باشه ولي لزوما براي شما راه حل مناسبي نباشه و در نتيجه نتونين به راه حل پيشنهادي تعهد كاملي داشته باشين

اما كوچينگ حرفه اي دقيقا همان كوچينگ با معناي تخصصي است، كه در آن كوچ به پرسيدن سوالهايي كه به شما فرصت پيدا كردن راه حل ابداعي خودتون رو ميده بسنده ميكنه.

كوچ در اين حالت به طور قطع به شما توصيه اي نميكنه و به ندرت به شما پيشنهاد ميده اگر چه او با سوال و جواب ماهرانه به شما كمك ميكنه از ديدگاه متفاوتي به موقعيتتون نگاه كنين به شفافيت برسين گزينه ها رو كشف كنيد تناقض ها رو به چالش بکشين و مسئوليت تمام و كمال كارهاتون رو بپذيرين.

مزيت اين نوع كوچينگ نسبت به نوع اول در اينه كه شما در مقام يك كارفرما به جاي انجام كارهايي كه به شما امر شده ميتونين مالكيت كامل راه حلهاتون رو داشته باشين و اين رويكرد كمك ميكنه اعتماد بنفستون تقويت بشه و توانايي تغيير زندگي رو در خودتون احساس كنيد.

.

تفاوت کوچينگ، منتورينگ و مشاوره ______________

معمولا كلمات كوچينگ و مشاوره رو به جاي هم به كار ميبرند و اونها رو باهم اشتباه ميگيرند. بيايم باهم نگاهي به تفاوت اين واژه ها بندازيم:

مشاور يا منتور فرديه كه غالباً از افرادي كه بهش مراجعه میکنن با تجربه تر، ماهرتر يا با معلومات تره يا تخصص خاصي در موضوعي كه بهش مراجعه كردن داره كه با توجه به تجربه يا تخصصش به پيشرفت يا حل مسئله مراجع كمك ميكنه.

مثلا اگه شخصى، تازه وارد يك محيط كاري بشه، یه  منتور كه قبلا اون كار رو انجام داده يا مدت زمان زيادي تو اون سازمان بوده ميتونه فوت و فن هاي كار رو به فرد تازه وارد ياد بده، سوالاتش رو جواب و بده و در شرايط سخت ازش پشتيباني كنه،

اما يك راهنما ممكنه در طى ارتباط كارى، از سیاست ها و روش هاى زيادى استفاده كنه و با به كارگيرى كوچينگ، سوالاتى رو از كارآموزان بپرسه كه اون ها رو به سمت پيدا كردن راه حل سوق بده.

در واقع كوچينگ قصد داره فرصت فكر كردن، بالا بردن آگاهى و انجام اقدامات هدفمند رو در اختيار افراد قرار بده.

تماس با ما

جهت دریافت آخرین اطلاعات، مقالات و پروموشن ها ایمیل خود را وارد نمایید...

اطلاعات تماس

تلفن

+98 912 81 00 177

ایمیل

maissam.samadi@gmail.com