انواع مختلف کوچینگ

شناخت انواع مختلف کوچینگ به شما در شناخت و درک نیازتون کمک میکنه.

کوچینگ تخصصی، انواع مختلف بسیار زیادی داره که نیازهای متفاوت افراد رو برآورده می‌کنه. استخدام کوچ‌هایی که در حوزه ی کاری خودشون تخصص داشته باشن، اطمینان خاطر میده که کوچ از بستر کاری شما آگاهی داره، نیازهای خاص شما رو میشناسه و به رویکردها و ابزارهای فکری مجهزه که میتونن به بهترین شکل ممکن در خدمتتون باشن.

من این بخش رو برای کمک به شناخت انواع مختلف کوچینگ نوشتم، انواع متعددی از علم کوچینگ وجود داره که با شناخت اونا میتونید به نوع خاصی از کوچینگ برسید که برای شما یا سازمانتون مناسب باشه.

دنیای کوچینگ در حال حاضر بسیار بزرگ و گسترده شده و بین تعاریف هم مرزبندی مشخصی وجود نداره. با مطالعه‌ی انواع در دسترس کوچینگ، با چندین همپوشانی (تعاریف و کاربرد یکسان) مواجه میشید و در بعضی از موارد هم خواهید دید که برای شرح یک نوع از کوچینگ، از اصطلاحات متفاوتی استفاده ‌شده.

اگر به کوچ شدن فکر می‌کنید، این بخش به شما کمک میکنه که تصمیم بگیرید و حوزه ی تخصصی موردعلاقه‌ی خودتونو انتخاب کنید.

با مطالعه‌ی انواع کوچینگ که در ادامه بهشون میپردازیم، به این موارد خواهید رسید:

شرح نوع کوچینگ

مثال‌های از مواقعی که این نوع از کوچینگ میتونه براتون مفید باشه

شاید بخواین این بخش رو به‌منظور انتخاب یک کوچ و شناخت تعریف کوچینگ بخونید.

کوچینگ در حوزه ی کسب‌وکار ______________

هدف کوچینگ در حوزه ی کسب و کار، کمک به رهبران این حوزه یا گروه های اونا برای پیشرفت در محیط‌های تجاریه و این کار اغلب با تمرکز بر دستیابی به نتایجی به نفع کسب و کار انجام میشه. احتمالاً این نوع از کوچینگ یکی از مواردی باشه که در دنیای کوچینگ، بیش از سایر موارد با دیگه انواع کوچینگ اشتباه گرفته میشه، چون اصطلاح جامع کوچینگ در حوزه ی کسب و کار میتونه حوزه های خاصی مثل حوزه های اجرایی، گروهی، عملکردی یا رهبری رو هم در زیر چتر خود قرار بده، همچنین میتونه در بسترهای بسیار متنوع حمایتی هم مورد استفاده قرار بگیره، بسترهایی که بیشتر مایل به ارائه­ ی مشاوره و توصیه هستن.

من شخصاً و مکرراً با اصطلاح «کوچینگ در حوزه ی کسب و کار»، تو بازارهای شرکت‌های کوچک و شرکت‌های در اندازه ی متوسط مواجه شدم، یعنی درجایی که یک کوچ خارجی میتونه مالک یا مدیر شرکت و هم گروه رهبری رو در جهت بهبود عملکرد سازمانشون، موردحمایت قرار بده.

یک کوچ در حوزه ی کسب و کار که درزمینه‌ی کوچینگ غیردستوری به‌صورت حرفه ای آموزش‌دیده باشه، به مراجع خود اجازه خواهد داد که یک گام به عقب برگرده، تأمل کنه، آگاهی کسب کنه و برای حرکت به سمت جلو هم راه حل های ابداعی خودش رو داشته باشه. این کار، فرایندی توانمند ساز و رویکردی طراوت‌بخش ، خصوصا برای اون دسته از کارآفرینایی که از صرف وقت برای تفکر و تأمل سود می‌برن و نمی‌خوان که شخص دیگه ی برای اداره ­ی کسب و کارشون تعیین تکلیف کنه.

کوچینگ حوزه ی کسب و کار بر موارد بی‌شماری تمرکز داره، از مشخص کردن دیدگاه، رسالت، هدف، ارزش‌ها و توسعه ­ی راهبردها گرفته تا رهبری، توسعه­ ی فرهنگی یا گروهی. شواهد زیادی وجود دارن که باعث میشن کوچینگ در حوزه ی کسب و کار، چیزی فراتر از طرح‌ریزی راهبردها و جنبه های عملکردی رشد کسب و کار دونسته بشه. به‌عنوان‌ مثال، این موضوع که فرهنگ یک سازمان نه‌تنها بر رفاه کارکنان بلکه بر دستاوردهای اون هم تأثیر قابل‌ توجهی می‌گذارد، به‌صورت روزافزونی موردتوجه قرار میگیره. کمک به رهبران در درک تأثیرگذاری خود بر عملکرد افراد از طریق رهبری و تعامل با دیگران، و هم کمک به ‌تمامی کارمندها و گروه ها برای خودآگاه تر شدن و ایجاد یک محیط کاری مثبت، میتونه بر عملکرد کلی کسب و کار تأثیر مافوق تصوری بگذارد.

به‌هرحال، در دنیای کوچینگ در حوزه ی کسب و کار، خیلی از کوچ ها رویکرد دستوری‌تری را در پیش می‌گیرن و به مراجع ها هم مجموعه‌ای از ابزارها، راه‌حل‌ها، مدل‌ها، و راهبردهای تجاری رو ارائه میدن. ممکنه بعضی ادعا کنن که در این‌گونه موارد میشه اونارو راهنما یا حتی مشاور تجاری دونست.

با توجه به ماهیت بالقوه گسترده ی کوچینگ در حوزه ی کسب و کار، شفاف بودن هر دو طرف کوچ و مراجع نسبت به نوع حمایت موردنیاز و هم تخصص و تجربه ی کوچ این حوزه ی، حائز اهمیت و در این صورت میشه مناسب‌ترین کوچ رو برای برآورده کردن نیازهای سازمان انتخاب کرد. من اغلب در این حوزه شاهد شکلی از کوچینگ بودم که کوچ در اون صرفاً مأموریت اجرای دستور کار خودشو داره و مراجع هم از اینکه نمیتونه نتیجه­ ی موردنظرش روبگیره، مأیوس و ناامیده.

کوچینگ در حوزه ی کسب و کار میتونه براتون سودمند باشه اگر :

*سازمان شما نیازمند بهبود عملکرد کلی کسب و کار خود باشه و شما تشخیص بدین که باید یک گام به عقب برید و روی کاری که انجام میدین و نحوه ­ی انجام دادن اون تأمل‌کنید

*در جایگاه مقام ارشد هستید و به هیئت مدیره ی بی‌نقصی نیاز دارین که در به چالش کشیدن افکارتون به شما کمک کنه

*سازمان شما برای پذیرش یک محیط در حال تغییر و پاسخگویی به اون، تحت‌فشاره

*رهبران کسب و کار یا کارمنداتون با تمام توان کار نمی‌کنن

*فرصتی برای رشد و توسعه­ ی فرهنگ سازمانتون شناسایی کنید که میتونه رفاه، مشارکت و بهره‌وری کارمندها شما رو تحت تأثیر قرار بده

در این زمینه ها به دنبال کمک هستید: روشن کردن مقصد، دیدگاه، رسالت، ارزش‌ها و اهداف سازمان؛ شناسایی مشکلاتی که بر عملکرد سازمان تأثیر میذارن ؛ ایده پردازی برای راه‌حل‌ها و راهبردهایی برای پیشرفت؛ به چالش کشیدن اقدامات کاری فعلی و مشخص کردن شیوه های جدید کار

مطالب توصیه شده برای مطالعه­ ی بیشتر

کوچینگ درزمینه‌ی عملکرد: رشد، هدف و توان بالقوه ی انسان-اصول و شیوه های کوچینگ و رهبری. ویرایش چهارم، سر جاون وایتمور، انتشارات بریلی

کوچینگ تأثیرگذار: درس‌هایی از کوچینگ کوچ ها. مایلز داونی، کسب و کار اوریون

تربیت کارمندها (مهارت‌های مدیریتی بهتر). ناونسی یمسون، کوگاون پیج

 

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در زمینه‌ی عملکرد: (رشد هدف و توان بالقوه ­ی انسان اصول و شیوه ­های کوچینگ و رهبری). ویرایش چهارم، سر جاون وایتمور، انتشارات بریلی

کوچینگ تأثیرگذار: (درس‌هایی از کوچینگ کوچ ها). مایلز داونی، کسب‌وکار اوریون

تربیت کارمندها (مهارت‌های مدیریتی بهتر). ناونسی یمسون، کوگاون پیج

کوچینگ در حوزه ی مشاغل ______________

هدف کوچینگ در حوزه ی مشاغل، کمک در تصمیم‌گیری و ایجاد تغییراتی در زندگی کاری و پیشرفت شغلی شما .

این ژانر از کوچینگ معمولاً شماری از کارهای زیر رو برای کمک به شما انجام خواهد داد:

*کمک در مشخص کردن آرمانها و اهداف شغلی

*آشکار کردن چیزهایی که حقیقتاً به شما انگیزه میدن و با شناخت اونا میتونید بهترین انتخاب شغلی را داشته باشید.

*بررسی مهارت‌ها، شایستگی‌ها و تجربه هایی که تابه‌حال به دست آوردین، نه ‌تنها از طریق شغل قبلی و زندگی کاری، بلکه همچنین از راه زندگی شخصیتون، به‌عنوان‌مثال از راه فعالیت‌های اجتماعی و ورزشی شما.

*انجام آزمون‌های روان‌سنجی برای کمک به شناخت شخصیت، نقاط قوت و صلاحیت انجام شغل‌های گوناگون.

*باز کردن ذهن شما در راستای لحاظ کردن گزینه های شغلی جایگزین.

*تهیه­ ی یک رزومه (تاریخچه ­ی سوابق تحصیلی و شغلی).

*کمک به انجام مصاحبه های اثربخش (به کوچینگ در حوزه ی مصاحبه هم مراجعه کنید ).

*بالا بردن اعتماد به ‌نفس شما برای برداشتن گام‌های بعدی.

ممکنه بعضی از کوچ ها، دامنه­ ی خدماتشونو توسعه داده و وارد مشاوره­ ی شغلی بشن و برای انتخاب بهترین مکان های جستجوی کار، فوت ‌و فن‌های مصاحبه و نامه‌نگاری، توصیه هایی را ارائه بدن.

کوچینگ حوزه ی مشاغل میتونه سودمند باشه اگر شما :

**شغل یا حرفه ای داشته باشید که بخواین وارد اون بشید اما برای انجام دادنش به ‌قدری کمک نیاز دارین.

**بخواین در خصوص نقاط قوت خود، چیزهایی که به شما انگیزه میدن و شغلی که بیش از همه مناسبتونه به شفافیت برسید.

**از شغل فعلیتون ناراضی باشید و برای ایجاد تغییر و داشتن یک‌چیز جدید، به‌قدری کمک نیاز داشته باشید.

**برای تهیه­ ی یک رزومه ی به‌روز شده و اثرگذار، به کمک نیاز داشته باشید.

**برای درخواست شغل و انجام مصاحبه، بخواین که اعتماد به **نفستونو بالا ببرین.

**برای دنبال کردن مسیرهای شغلی جدید و وارد عمل شدن، بخواین اعتماد به نفستونو بالا ببرین.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در حوزه ی مشاغل: راهنمای کارمندان مورد اعتماد (ویرایش دوم، مارسیا بنچ)
رزومه ی عالی و برجسته: استخدام کنندگان به دنبال چه چیزهایی هستند و این مطالب را چگونه باید بیان کرد (جیمز برایت، انتشارات برترامز)

کوچینگ در حوزه ی اعتمادبه نفس ______________

هدف از کوچینگ در حوزه ی اعتماد به نفس، کمک به پیدا کردن اعتماد به نفس بیشتر در هر یک از زمینه­ های خاص زندگیتونه.

ممکنه  احساس کنید به‌کلی اعتماد به نفس ندارین، خواه در محل کار و خواه در زندگی شخصی، یا شاید بخواین در یک زمینه­ ی خاص، اعتماد به نفستونو بالا ببرین تا به خواسته ای برسید.

شاید بخواین مهارت سخنرانی در بین جمع یا مهارت ارائه و معرفی رو بهتر کنید تا بتونید کسب و کارتون رو به فعالیت وا دارین، توانایی‌های مصاحبه­ ی خودتونو بالا ببرین و شغل جدید موردنظرتونو به دست بیارین، یا بخواین نسبت به‌ظاهر و حالات درونیتون احساس بهتری داشته باشید. شاید بخواین اعتماد به نفس لازم برای یافتن یک شریک زندگی جدیدو به دست بیارین. شاید ناچار باشید که تصمیم‌های دشواری بگیرید اما از انجام اون سرباز میزنید چون نمیدونید که آیا چنین کاری درسته  یا نه. یا ممکنه مقام شغلی جدیدی به شما داده بشه و برای یک شروع بسیار عالی نیازمند کمک باشید.

در اغلب اوقات، خودباوری در بیشتر موارد ذکرشده قرار میگیره و یک کوچ خوب به شما کمک میکنه تا ترسهاتونو برطرف کنید، نقاط قوت پنهان خود را کشف کنید، به موفقیت هاتون تکیه کنید و اطمینان داشته باشید که قادر به انجام اون کار هستید.

عامل مهم دیگه برای گذر به ورای منطقه ­ی امن خودتون، شناخت چیزهایی  که به معنای واقعی کلمه به شما انگیزه میدن. اگر انجام کاری واقعاً براتون مهم باشه، احتمال اینکه خودتونو  وادار به انجام اون کنید بیشتر خواهد بود. به همین خاطر یک کوچ خوب باید در کشف چیزهایی که به شما انگیزه میدن و هم چیزهایی که نمیتونن انگیزه‌بخش باشن، به شما کمک کنه .

کوچینگ در حوزه ی اعتماد به نفس میتونه به شما کمک کنه اگر:

*روی ‌هم ‌رفته بخواین اعتماد به‌ نفستونو بالا ببرین

*بخواین از مهارت‌های خاصی استفاده کنید یا فعالیت‌های خاصی رو با اعتماد به نفس بیشتری به عهده بگیرید.

*مشتاق باشید که به اهداف چالش‌برانگیزی دست پیدا کنید و برای تحت کنترل درآوردن نقاط قوتتون و غلبه بر موانع، نیازمند حمایت باشید.

*یا اینکه بخواین ترس‌هایی را برطرف کنید که شما رو به عقب میکشونن.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

ایجاد اعتمادبه نفس (کریس سلارز و بنیاد بین المللی مربیگری، کتاب جلدکاغذی، 1 ژوئن 1998)
حالا شنیده شوید: از سخنگوی درون خود استفاده کنید و با دیگران به راحتی ارتباط برقرار کنید (لی گلیکستین، کتاب جلد مقوایی، نوامبر 1998)
ارائه و معرفی عالی و برجسته: چیزهایی را بگویید و کارهایی را انجام دهید که بهترین ارائه دهندگان و معرفی کنندگان با آنها آشنایی دارند (ریچارد هال، کتاب جلد کاغذی)

کوچینگ در حوزه ی کارمندی ______________

همون‌طور که این اصطلاح نشون میده، موضوعش کوچینگ برای کارمندها در محل کار هست. سازمانها روزبه­ روز بیشتر به کارایی این رویکرد در رشد و توسعه ­ی کارمندها پی می­برن و این نوع از کوچینگ میتونه راه محکمی برای اطمینان یافتن از این باشه که کارمندها در انجام کارها مشارکت دارن و با تمام توانشون کار می‌کنن.

بعضی از سازمانها در استفاده از کوچ ها فعال در حوزه ی اجرایی یا رهبری ید طولایی دارن و از این ‌رو، رهبران و مدیران ارشدشون به‌گونه‌ای آموزش‌دیدن  که میتونن به سبک و سیاق کوچینگ گفت‌وگو کنن و بهترین نتیجه رو از گروه های خود به دست بیارن. در بعضی از سازمان‌ها، دامنه­ی گفت‌وگو به سبک کوچینگ به نوع گفت‌وگوی کارمندها در درون سازمان هم کشیده شده . ممکنه کوچ های داخلی اختصاصی هم باشن که جایگاه مدیر و سرپرست عملیاتی را نداشته باشن اما در ارتباط با چالش‌های عملکردی و سلامتی با کارمندها همکاری کنن. حذف گزارش دهی در این نوع از کوچینگ باعث میشه که کارمندها، ترسی از بازخورد نداشته باشن، یعنی همون ترسی که در صورت گفت‌وگو با مدیرانشون به اون دچار میشن. میشه این قبیل سازمان هارو سازمان‌های بهره مند از فرهنگ کوچینگ دونست.

بعضی از سازمانها به‌ کارگیری کوچ های برون سازمانی رو برای کوچینگ کارمندها انتخاب می‌کنن، گرچه از اونجا که این قبیل کوچ ها مایل به همکاری با گروه ها و کارمندهای ارشد هستن، هزینه های این کار میتونه زیاد باشه.

کوچینگ در حوزه ی کارمندی میتونه برای چنین مواردی سودمند باشه:

*رشد روز افزون توان بالقوه­ ی کارمندها.

*توجه به زمینه هایی که یک کارمند نمیتونه با تمام توانش در اونا کار کنه.

*افزایش مشارکت کارمندها و متعهد کردنشون به تغییرات سازمانی، وقتی که کارمندها نیازمند اتخاذ شیوه های جدید کار و اندیشه هستن.

*انجام بازبینی‌ها و ارزیابی‌ها عملکردی معنی‌ داری که مشارکت و تعهد افراد ارزیابی ‌بشه رو بالا میبرن.

*پشتیبانی از کارمندهایی که به مقام جدید میرسن؛ مثل مدیرهایی که به‌تازگی منصوب‌شدن.

*افرادی در درون سازمان رشد کنن که توان کسب موفقیت‌های بسیار بالایی را دارن.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

مربیگری در حوزه ی عملکرد: رشد هدف و توان بالقوه ی انسانی، اصول و شیوه های مربیگری و رهبری (ویرایش چهارم، سر جان وایتمن، انتشارات بریلی)
مربیگری کارآمد: درس هایی از مربیگری مربیان (مایلز داونی، کسب وکار اوریون)
تربیت کارمندان (مهارت های مدیریتی بهتر) (ان. استیمسون، کوگان پیج)

کوچینگ در حوزه ی اجرایی ______________

هدف کوچینگ در حوزه ی اجرایی، تربیت مدیرها ارشد، متصدیان و بازیگران کلیدی در یک بستر سازمانیه . این نوع از کوچینگ، زمان و فضایی رو برای رهبران ارشد فراهم می‌آورد تا بر عملکردشون در نقشی که دارن با هدف بالا بردن اثرگذاری شخصی خود تأمل کنن.

ممکنه یک مراجع در طول یک جلسه­ ی کوچینگ، نقاط قوت، چالش‌ها، انگیزه ها، اعتماد به نفس و عملکردش رو بررسی کنه . در طول بررسی این موارد، کوچ در کسب آگاهی عمیق‌تر و به چالش کشیدن اندیشه ها به مراجع کمک میکنه و مراجع رو در ارتقای سطح عملکرد فعلی خودش مورد حمایت قرار میده. یک کوچ اجرایی خوب نسبت به کار کوچینگ، رویکرد کلی ‌نگر و همه جانبه ای داره و اینو میدونه که عوامل بسیار زیادی مثل سلامت و تندرستی و روابط میتونن بر عملکرد اجرایی اثر بگذارن.

کوچینگ اجرایی معمولاً به‌وسیله‌ی یک کوچ خارجی (خارج از سازمان) حرفه ای انجام میشه و به همین دلیل هم نیازمند سرمایه گذاری نسبتاً زیادیه و برای تربیت مدیرهای ارشد در درون سازمان به کار گرفته میشه تا از این طریق بشه به نحوی شاهد بازگشت سرمایه بود.

قراردادی که برای انجام این کار منعقد میشه، متشکل از سه طرف قرارداده و در اون شخص اسپانسر (مثل سرپرست منابع انسانی)، کوچ و افراد تحت آموزش بر سر بندهای مشارکت و انتظاراتی که از فرایند کوچینگ میره با همدیگه به توافق میرسن . در صورت نیاز، در خصوص مواردی که باید در طول جلسه ها محرمانه بمونن و اینکه چه چیزی باید گزارش بشه و نحوه­ی گزارش دهی، توافق روشنی باید انجام بشه .

کوچینگ در حوزه ی اجرایی میتونه سودمند باشه اگر شما:

**مالک کسب و کار یا مدیر باشید و برای تصمیم‌گیری‌های مهم، به هیئت مدیره ی مستقل و بی‌نقص نیاز داشته باشید.

**مدیری باشید که می‌خواد دستاوردهاشو به سطح جدیدی برسونه.

**در مدیریت کردن گروه یا کارمندهای خودتون دشواری‌هایی داشته باشید.

**با نوعی از دشواری‌های شخصی مواجه باشید که شما رو از داشتن عملکرد کارآمد بازمی‌دارن.

**بلندپرواز هستید و می‌خواین تمام توان خودتونو برای انجام کارها به کار بگیرین

**در سازمانی که در حال ایجاد تغییرات سازمانیه ، نیازمند بهره ­برداری از نقش‌ها و عملکرد خودتون باشید.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در حوزه ی عملکرد: رشد هدف و توان بالقوه ی انسانی، اصول و شیوه های کوچینگ و رهبری (ویرایش چهارم، سر جان وایتمن، انتشارات بریلی)
کوچینگ کارآمد: درس هایی از کوچینگ  (مایلز داونی، کسب وکار اوریون)
تربیت کارمندان (مهارت های مدیریتی بهتر) (نانسی استیمسون، کوگان پیج)

کوچینگ در حوزه ی مصاحبه ______________

کوچینگ در حوزه ی مصاحبه با هدف کمک به موفق شدن در فرایند تقاضای کار، بر بالا بردن مهارت‌های شرکت در مصاحبه تمرکز داره. به همین خاطر میشه اونو به کوچینگ در حوزه ی مشاغل هم نسبت داد و درنتیجه، خدمات ارائه شده توسط کوچ ها این حوزه با خدمات ارائه شده توسط کوچ ها حوزه ی مشاغل همپوشانی و همخوانی دارن .

تغییر شغل و حرفه برای خیلی از مردم، مرحله­ ی مهمی از زندگی به شمار میاد و در نتیجه سرمایه گذاری بر روی کوچینگ میتونه کار بسیار ارزنده‌ای باشه و به شما اطمینان بده که از شیوه­ ی توصیف و عرضه ی خود در مصاحبه آگاهی دارین.

کوچینگ یک به یک میتونه برحسب نیازهای خاص شما بر حوزه های مختلفی تمرکز کنه و موارد زیر رو در بربگیره:

شناسایی آمادگی‌های موردنیاز یک مراجع جهت شرکت در مصاحبه

شناسایی اون دسته از پیام‌های کلیدی که به مراجع ها کمک می‌کنن تا موجه جلوه کرده و خودشون رو به بهترین شکل ممکن  توصیف  کنن.

بالا بردن مهارت‌های شنیداری برای حصول اطمینان از این بابت که سؤال‌های مطرح‌شده رو فهمیدن و اونارو به‌صورت اثربخشی پاسخ دادن.

نقش بازی کردن و فیلم گرفتن از تمرین‌ها به‌منظور شناسایی نقاط قوت و زمینه های پیشرفت

پیدا کردن پرسش‌های مناسب.

یادگیری شیوه ی مناسب دنبال کردن بحث.

کوچینگ در حوزه ی مصاحبه میتونه سودمند باشه اگر شما:

  • سال‌های زیادیه که در هیچ مصاحبه‌ای شرکت نکرده‌اید یا با شیوه­ ی تقاضای کار آشنایی ندارین
  • با رقابت سختی مواجه باشین و قصد دارین شانس موفق شدن در تقاضای کار را به حد اعلی برسونید
  • صرفاً قصد دارین که مهارت‌های مصاحبه و اعتماد به ‌نفستونو در حین تقاضای کار بالا ببرین

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در حوزه ی مشاغل: راهنمای کارمندان مورد اعتماد (ویرایش دوم، مارسیا بنچ)
رزومه ی عالی و برجسته: استخدام کنندگان به دنبال چه چیزهایی هستند و این مطالب را چگونه باید بیان کرد (جیمز برایت، انتشارات برترامز)

کوچینگ در حوزه ی هدایت و رهبری

______________

اکثر افراد میتونن از رشد شخصی بهره ­مند بشن و این کار به اونا کمک میکنه تا در نقش و مقام خود اثربخش باشن، تصمیم‌های بهتری بگیرن، اعتمادبه نفسشونو بالا ببرن، روابطشونو بهتر کنن، گروهاشونو رهبری کنن یا وقتشونو به‌صورت کارآمدتری مدیریت کنن. غالباً رهبران در مقام بالای خود احساس تنهایی می‌کنن و به دنبال هیئت مدیره ی کارآمد و حرفه ای هستن که بتونن هنگام مواجه با سخت‌ترین مشکلات با اونا صحبت کنن، ایده ها رو بررسی کنن، نتیجه‌گیری کنن و دست‌به‌کار بشن. رهبران غالباً احساس می‌کنن که نمیتونن دید کلی داشته باشن و از صرف وقت و تأمل و تفکر بهره مند بشن.

برنامه های مدیریت و رهبری زیادی در دسترس هستن که هدفشون اعتلای مهارت‌ها و اعتماد به نفس مدیران هست، اما جنبه­ ی منفی خیلی از دوره های آموزشی اینه که به‌ صورت عام و کلی هستن و نمیذارن که افراد بر مشکلاتی تمرکز کنن که اونارو  مستقیماً تحت تأثیر قرار میدن. سازمان‌هایی که برنامه های رهبری داخلی رو پیاده می‌کنن، روزبه‌ روز بیشتر به ارزش کوچینگ رهبری پی می‌برن و اونو به‌عنوان بخش لاینفک برنامه میدونن.

کاری که کوچینگ یک به یک انجام میده اینه که رهبران رو در حل چالش‌های خاصشون کمک میکنه تا به مسائلی توجه داشته باشن که شخصاً باید اونارو حل کنن. یک رهبر با داشتن فردی که در مقام کوچ بتونه فضایی از شنیدن، اعتماد، چالش­ پذیری، مسئولیت‌پذیری و حمایت را ایجاد کنه ، فرصت داره تا اهداف و مشکلات، نقشی که ایفا می‌کنه ، نقاط قوت و هم زمینه های پیشرفتش رو عمیقاً موردبررسی قرار بده. با این کار همچنین احساس میکنه که موردحمایت قرارگرفته و در برابر اقدامات انتخابی خود، احساس مسئولیت میکنه. درنتیجه، این نوع از کوچینگ، راه‌حل توصیه شده‌ای هست  و با انجام اون افراد احساس خواهند کرد که پذیرای امیدها و ترس‌های خودشون هستن و برای انجام اقدامات خاص هم آمادگی خواهند داشت.

میتونید از کوچینگ در حوزه ی رهبری بهره ببرین اگر:

*به‌تازگی به مقام رهبری منصوب‌شده باشید.

*مدیر شناخته‌شده‌ای هستید و قصد دارین در مقام یک رهبر، شایستگی‌های خودتونو ارتقا بدین.

*قصد دارین مشکلات خاص مرتبط با اختیاراتتون رو در مقام یک رهبر، برطرف کنید.

*قصد دارین تا برای خودتون در مقام یک رهبر، برنامه ­ی رشد شخصی مناسبی رو فرمول‌بندی کنید.

*مالک کسب و کار هستید و قصد دارین سازمانتونو به‌صورت کارآمدتری رهبری کنید.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

رهبر و مدیر یک دقیقه ای: بالا بردن کارایی با استفاده از رهبری موقعیتی (کنث اچ. بلانچرد، پاتریشیا زیگارمی، دری زیگارمی، انتشارات هارپر کولینز)
کوچینگ در حوزه ی عملکرد: رشد هدف و توان بالقوه ی انسانی، اصول و شیوه های کوچیینگ و رهبری (ویرایش چهارم، سر جان وایتمن، انتشارات بریلی)
کوچینگ تأثیرگذار: درس هایی از کوچینگ کوچ ها (مایلز داونی، کسب وکار اوریون)
تربیت کارمندان (مهارت های مدیریتی بهتر) (نانسی استیمسون، کوگان پیج)

کوچینگ در حوزه ی زندگی ______________

هدف کوچینگ در حوزه ی زندگی، کمک به شناسایی اهداف شخصی و دستیابی به اونا در هر یک از حوزه های زندگیه .

رویکرد کل‌نگری که مدعی باشه یکی از حوزه های زندگیتون میتونه بر حوزه های دیگه هم اثر بگذاره و به حوزه های شخصی زندگیتون از قبیل روابط یا معنویت هم توجه داشته باشه، میتونه به‌نوبه‌ی خود منجر به بهبود تندرستی یا دستیابی شما به اهداف شغلیتون بشه .

کوچ های مختلف به شیوه های مختلفی عمل می‌کنن اما همه­ی اونا به شما کمک خواهند کرد تا در حوزه های مختلف زندگی به رضایتمندی برسید، هر آنچه که در نظر دارید که به دست بیارین رو مورد کندوکاو قرار بدین، نقاط قوت خودتون رو پیدا کنید و برای رشد و پیشرفت خودتون، راهبردی و روشی رو فرمول‌بندی کنید . به‌عنوان‌مثال، شاید ارزش‌هایی رو مشخص کنید که انگیزه هاتونو تأیید کنن و باورهای فعلی شما رو به چالش بکشند تا موانع پیشرفت قبل رو از سر راه بردارن . کوچینگ در حوزه ی زندگی همچنین میتونه در شما اعتماد به نفس ایجاد کنه تا از منطقه­ی امن فعلیتون خارج بشید و احتمالاً تصمیم‌های جسورانه ای بگیرید که در غیر این صورت هرگز چنین تصمیماتی را نمی‌گرفتید.

کوچینگ در حوزه ی زندگی میتونه سودمند باشه اگر شما:

*بخواین در زندگیتون تغییراتی ایجاد کنید اما نمیتونید خودتون  اون تغییرات رو به وجود بیارین یا احساس می‌کنید چیزهایی شما رو به عقب می‌کشند.

*اهداف بزرگی دارین که میخواید به اونا برسید و به کمی حمایت نیاز دارید.

*به‌قدری شفافیت و اعتماد به نفس نیاز دارین تا بتونید تصمیم‌های بزرگی بگیرید

*میخواید در ارتباط با چیزهایی که به شما انگیزه میدن و اونچه دوست دارین به اون دست پیدا کنید ، به شفافیت برسید.

*بخواین استرس‌های زندگیتونو کاهش بدین یا بین کار و زندگیتون تعادل بهتری برقرار کنید.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در حوزه ی زندگی: همان کسی شوید که همیشه می خواستید باشید ( خودیاری هملین اس.) (پم ریچاردسون، هملین)
راهنمای کوچینگ در حوزه ی زندگی (کرلی مارتین، انتشارات کراون هاوس)

کوچینگ در حوزه ی مدیریت ______________

هدف ویژه­ ی کوچینگ در حوزه ی مدیریت، کمک به اشخاص در ایفای نقش در مقام یک مدیر و به‌ ویژه مدیریت کارآمد افراد .

پذیرش نقش مدیریتی میتونه چالش‌های زیادی در پی داشته باشه، خصوصاً اگر فرد برای اولین بار به مدیریت اشخاص مشغول بشه . دوره های آموزش مدیریت بسیار زیادی در دسترس هستن اما این دوره ها معمولاً بسیار کلی هستن و کوچینگ یک به یک میتونه افراد رو در حل مشکلاتی که مخصوص موقعیتشون هست، یاری بده.

کوچینگ در حوزه ی مدیریت میتونه هیئت مدیره ی بی‌نقص و کارآمدی شکل بده و این هیئت‌ مدیره به شما اجازه­ خواهد داد که مشکلات و چالش‌های موجود رو شناسایی کنید ، راه حل های خاص و سناریوی خودتون رو مشخص کنید و هم زمینه های پیشرفتتونو بشناسید.

این سبک از کوچینگ میتونه سودمند باشه اگر:

*مدیری باشید که به ‌تازگی منصوب ‌شده.

*در حال حاضر مدیر هستید و میخواید عملکردتونو در نقشی که دارین، بهبود ببخشید.

*مشکلات خاصی دارین که به نقش مدیریتی شما مرتبط هستن و قصد دارین اونارو برطرف کنید.

*قصد دارین برای پیشرفت فعلی خود در مقام یک مدیر، برنامه­ ی پیشرفت شخصی مناسبی رو مشخص کنید.

*مدیر و مالکی هستید که قصد داره سازمانش رو به‌صورت کارآمدتری مدیریت کنه.

 

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

رهبر و مدیر یک دقیقه ای: بالا بردن کارایی با استفاده از رهبری موقعیتی (کنث اچ. بلانچرد، پاتریشیا زیگارمی، دری زیگارمی، انتشارات هارپر کولینز)
کوچینگ در حوزه ی عملکرد: رشد هدف و توان بالقوه ی انسانی، اصول و شیوه های کوچینگ و رهبری (ویرایش چهارم، سر جان وایتمن، انتشارات بریلی)
کوچینگ تأثیرگذار: درس هایی از کوچینگ کوچ ها(مایلز داونی، کسب وکار اوریون)
تربیت کارمندان (مهارت های مدیریتی بهتر) (نانسی استیمسون، کوگان پیج)

کوچینگ در حوزه ی والدین _________

هدف کوچینگ در حوزه ی والدین، کمک به رشد و پیشرفت مهارت‌ها و اعتماد به نفس والدین هست. افراد کمی مخالف این هستن که پدر و مادر بودن گاهی اوقات میتونه به‌غایت چالش‌انگیز باشه. این چالش‌ها اغلب پیچیده میشن اگر:

به‌تازگی وارد دنیای پدر و مادری شده باشید.

از خوابیدن محروم باشید.

فرزندتون بیمار باشه، مشکل یادگیری داشته باشه، یا دچار ناتوانی جسمی باشه.

فرزندتون غذا نمی‌خوره یا نمی‌خوابه.

بچه ها وارد مرحله ی جدیدی از زندگی شده باشن، مثل مرحله­ ی کج‌خلقی یا مرحله­ ی نوجوانی.

روابط شما با والدینتون  خراب‌شده باشن.

پدر یا مادر مجرد باشید.

دوستان یا دیگه اعضای خانواده در کارتون دخالت می‌کنن.

اوقات استرس زای دیگه ی رو تجربه می‌کنید.

کوچینگ در حوزه ی والدین میتونه در حل این موارد و سایر مشکلات و هم در پرورش فرزندان شاد و سالم به شما کمک کنه و در مقام یک والد، به شما احساس اطمینان خاطر و رضایتمندی بده. در میون گذاشتن نگرانی ها و صحبت کردن در جهت پیشرفت و حرکت به جلو میتونن بار سنگینی از روی دوشتون بردارن .

کوچینگ در حوزه ی والدین میتونه سودمند باشه اگر شما:

*در مقام پدر یا مادر با مشکلات یا چالش‌های خاصی مواجه باشید و نمیدونید که اونارو  چطوری برطرف کنید.

*میخواید در خودتون  اعتماد به نفس ایجاد کنید.

*به افراد بی طرفی نیاز دارین تا مشکلات و چالش هاتونو با اونا در میون بگذارید.

*در جایگاه یک والد، دچار فشار و استرس باشید.

*احساس تنهایی و ترک شدن داشته باشید یا در جایگاه یک والد، گم و گیج باشید

*همچنین توجه داشته باشید که این سبک از کوچینگ میتونه مستلزم مهارت‌های موردنیاز کوچینگ برای خود فرزندانتون باشه تا فرزندان شما بتونن از تمام توان بالقوه ­ی خود استفاده کنن.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در حوزه ی والدین در هفت روز: استرس را نصف کنید، انرژی تان را دو برابر کنید و به پدر و مادری بسیار عالی تبدیل شوید (لوریان توماس (کتاب جلدکاغذی، 2 ژوئن 2005))
پدر و مادری بی قیدوشرط: نظام جزا و پاداش را پشت سر بگذارید و وارد نظام عشق و عقل شوید (الفی کوهن (کتاب جلدکاغذی، 30 مارس 2007))
قواعد پدر و مادری (مجموعه قواعد) (ریچارد تمپلار (کتاب جلد مقوایی، 27 دسامبر 2007))
چگونه صحبت کنیم تا فرزندانمان گوش کنند و چگونه گوش کنیم تا فرزندانمان صحبت کنند (چگونه به فرزندتان کمک کنید) (آدل فابر؛ الین مازلیش (کتاب جلدکاغذی، 3 می 2001))
پدر و مادری کردن برای افراد کم هوش (هلن براون (کتاب جلدکاغذی، 6 اکتبر 2006))
والدین مربی: با تبدیل شدن به یک مربی موفق شخصی، به فرزندانتان کمک کنید تا به توانایی هایشان پی ببرند (دیوید میسکیمین، جک استیوارت، و جو گریگوری (کتاب جلدکاغذی، 1 ژانویه ی 2006))

کوچینگ در حوزه ی عملکرد _________

عموماً اصطلاح کوچینگ در حوزه ی عملکرد در بسترهای سازمانی به‌کاربرده میشه، یعنی درجایی که تمرکز اصلی بر بهبود عملکرد. سازمان‌هایی که این سبک از کوچینگ روبه کار میگیرن، انتظار مشاهده­ی بهبود قابل‌توجه شایستگی‌ها، مهارت‌ها و اثربخشی کلی کارمندها دارن .

اگرچه این نوع از کوچینگ ریشه در کوچینگ در حوزه ی ورزش داره، سناریوهای زیادی هستن که برای بهبود عملکرد خود به کمک گروه ها و افراد نیاز دارن . همچنین میشه اونو برای رهبران کسب و کارهایی به کار گرفت که قصد دارن عملکردشونو به‌منظور بهبود عملکرد کلی کسب و کار خود بهبود بدن. (به کوچینگ در حوزه ی عملکرد هم مراجعه کنید ). کارمندها بسیار موفقی که به ارتقا و پیشرفت سریع‌السیر شهرت دارن و مجریان ضعیفی که باید سطح اعتماد به نفس و شایستگی خودشونو بالا ببرن هم به این نوع از کوچینگ نیاز دارن . این کار رو می‌توان هم به‌صورت کوچینگ یک به یک و هم در یک بستر گروهی انجام داد. به کوچینگ در حوزه ی اجرایی و کوچینگ در حوزه ی گروه ها هم مراجعه کنید .

این نوع از کوچینگ بر اعتلای شایستگی و اعتماد به نفس افراد در راستای توانمند شدن برای دسترسی به اهداف شخصی یا اهداف سازمانی که در آن کار می‌کنن، تمرکز داره. به‌هرحال، یک کوچ لایق میتونه افراد رو در کشف عوامل تأثیرگذار بر طرز تفکر و عملکردشون یاری بده.

عموماً برچسب کوچ در حوزه ی عملکرد، به اون دسته از کوچ های برون سازمانی اطلاق میشه که برای کار با افراد یا گروه ها استخدام میشن و بر همین اساس، این کوچ ها بیشتر با مدیرها و متصدی های ارشد همکاری دارن.کوچ های برون سازمانی همچنین ممکنه در سازمانهایی دعوت به همکاری بشن که قرار هست سرمایه گذاری انجام‌شده با بازگشت سرمایه­ ی هنگفتی مواجه بشه . درهرصورت، سازمان‌های بهره مند از فرهنگ کوچینگ، در قلب استفاده از کوچینگ میتونن از بهبود عملکرد بهره مند بشن و هدف کوچ ها هم غالباً دستیابی به چنین هدفیه.

کوچینگ در حوزه ی عملکرد میتونه برای موارد زیر سودمند باشه:

*اون دسته از بازیگران اصلی عرصه ی سازمانها که عملکرد بهبودیافته‌ی اونا میتونه عملکرد کلی کسب و کارها را به‌صورت قابل‌توجهی بهبود ببخشه.

*افراد بلندپروازی که هدفشون نهایت استفاده از توان بالقوه ی در راستای رشد و پیشرفت هست.

*گروه های کم‌کار یا گروه هایی که میتونن عملکرد کارآمدتری داشته باشن.

*اون دسته از افرادی که در حال حاضر شایستگی بسیار بالایی دارن و با آموزش بیشتر میتونن رقیبان رو شکست بدن؛ به‌عنوان‌مثال، افراد ورزشکار.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در زمینه ی عملکرد: رشد هدف و توان بالقوه ی انسان اصول و شیوه های کوچینگ و رهبری (ویرایش چهارم، سر جان وایتمور، انتشارات بریلی)
کوچینگ تأثیرگذار: درس هایی از کوچینگ کوچ ها(مایلز داونی، کسب وکار اوریون)
تربیت کارمندان (مهارت های مدیریتی بهتر) (نانسی استیمسون، کوگان پیج)

مربیگری در حوزه ی اشخاص ______________

هدف کوچینگ در حوزه ی اشخاص، کمک به شناسایی و محقق کردن اهداف شخصی هست . این نوع از کوچینگ بر برآورده کردن نیازهای خود شما تمرکز داره و نه فهرستی که توسط یک سازمان به شما تحمیل‌شده. به‌هرحال، بعضی از سازمانها بر روی کوچینگ در حوزه ی اشخاص سرمایه گذاری می­کنن و اینو میدونن که اگر کارمندانشون خرسند باشن و اهداف شخصی خودشون رو پیگیری کنن، در این صورت در محل کار خود به‌صورت کارآمدتری عمل خواهند کرد.

این سبک از کوچینگ میتونه به شکل‌های بسیار زیادی انجام بشه و گاهی اوقات هم اونو با نام کوچینگ در حوزه ی زندگی می‌شناسند، چون با کمک اون می‌توان تمام جنبه های زندگی را بهبود بخشید. همچنین میتونه حوزه های ویژه ­ی بیشتری از قبیل روابط، معنویت یا کوچینگ در حوزه ی مشاغل را هم در بر بگیره، یعنی در هر زمینه‌ای که احساس می‌کنید نیاز یا خواسته ی خاصی برای برآورده شدن دارین.

کوچینگ در حوزه ی اشخاص میتونه سودمند باشه اگر:

*بخواین در زندگیتون تغییری ایجاد کنید یا تصمیمی بگیرید، یا اهداف عمده‌ای دارین که میخواید به اونا دست پیدا کنید.

*نیاز دارین که در ارتباط با چیزهایی که به شما انگیزه میدن و اونچه میخواید به اون برسید، به شفافیت دست پیدا کنید.

*بخواین استرس‌های زندگیتونو کاهش بدین یا بین کار و زندگیتون تعادل بهتری برقرار کنید.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در حوزه ی زندگی: همان کسی شوید که همیشه می خواستید باشید ( خودیاری هملین اس) (پم ریچاردسون، هملین)
راهنمای کوچینگ در حوزه ی زندگی (کرلی مارتین، انتشارات کراون هاوس)

کوچینگ در حوزه ی ارائه و معرفی ______________

توانایی ارائه ­ی مؤثر، مهارت موردنیاز خیلی از مشاغل و کسب و کارهاست. اگر مالک کسب و کار باشید ناچار خواهید بود که محصولات و خدماتتونو به مشتریان بالقوه ی خود معرفی کنید و در مقام یک مدیر هم بدون شک باید اطلاعات، عقاید و پیشنهادهایی را به سایر افراد سازمان ارائه بدین.

اما ارائه و سخنرانی در بین جمع میتونه دلهره­آور باشه و به قولی از ترس‌های درجه‌ یک اکثر مردم به شمار میاد. همچنین بین افرادی که میتونن این کار را به‌خوبی انجام بدن و اونهایی که قادر به انجام این کار نیستن، تفاوت بسیار زیادی وجود داره و ازاین‌رو جای شگفتی نیست که رشد مهارت‌های ارائه و معرفی، چه از طریق آموزش دادن و چه از راه پرورش دادن این مهارت‌ها در افراد، بازار بسیار داغی داره.

کوچینگ درزمینه‌ی مهارت‌های ارائه یا سخنرانی در جمع، بر رشد چنین مهارت‌هایی تمرکز داره و می‌توان انتظار داشت که یک کوچ موفق درزمینه‌ی مهارت‌های ارائه، در جایگاه ارائه دهنده یا سخنران درجه‌یک میتونه یک الگو به شمار بیاد.

کوچینگ درزمینه‌ی مهارت‌های ارائه باید بتونه در شناسایی نقاط قوت و زمینه های رشد و پیشرفت در جایگاه یک ارائه دهنده به شما کمک کنه و با این کار میتونید پیامتونو به کارآمدترین و مناسب‌ترین شکل ممکنه  به مخاطبهاتون منتقل کنید .

مثال‌هایی از مواردی که کوچینگ درزمینه‌ی ارائه میتونه سودمند باشه:

*وقتی که ارائه و سخنرانی در جمع، مهمترین بخش از شغل یا کسب و کارتون باشه

*برای بالا بردن مهارت‌ها و درنتیجه بالا بردن میزان بازارپسند بودن برای به دست آوردن شغل جدید و ارتقا یافتن

*برای بهبود عملکرد شما در مصاحبه ها

*برای ایجاد اعتماد به نفس در افراد

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

اثر ژله ای: چگونه می توانید ارتباطات خود را دائمی کنید (اندی باوندز)
ارتقای مهارت های ارائه و معرفی به سطح های بالاتر: به پرسش هایتان پاسخ داده می شود (کامل و مشروح) (استیو، گیلبرت و اندی مک درموت)

کوچینگ در حوزه ی روابط ______________

هدف کوچینگ در حوزه ی روابط، کمک به بهبود روابط شما با دیگران، چه در ارتباط با همسر، شریک زندگی یا دوستان و چه در روابط موجود در محل کار.

روابط، بخش بسیار تأثیرگذاری از زندگی رو شکل میدن و نداشتن احساس خوشبختی در این زمینه میتونه بر سایر زمینه های زندگی مثل کار یا سلامتی هم تأثیر شگرفی بگذاره. شما میتونید یکی از اون افراد در حال افزایشی باشید که در زندگی زناشویی خود احساس خوشبختی نمی‌کنن یا اینکه در برقراری روابط بلندمدت و رضایت‌بخش با مشکل مواجه باشن. شاید هم در روابط کاری که میتونن بر عملکرد و تندرستی شما اثر بگذارند، مشکل داشته باشید.

کوچینگ در حوزه ی روابط میتونه به شکل‌های متفاوتی انجام بشه ، مثل کوچینگ یک به یک برای افرادی که مایل به بررسی روابط خود با دیگهران هستن، کوچینگ درزمینه‌ی نظام‌های روابط که مستلزم کوچینگ برای دو یا تعداد افراد بیشتری  که در حال حاضر در رابطه­ هستن، افرادی مثل زن و شوهر، مدیر و کارمندان، شرکای تجاری یا یک خانواده یا گروه کامل. درزمینه‌ی کوچینگ در حوزه ی روابط گروه، تمرکز بر خود رابطه  و این نوع از کوچینگ به‌تمامی طرف‌های رابطه، فرصت بررسی نیروهای محرکه­ ی رابطه در یک محیط امن و ساختار یافته را میده.

این نوع از کوچینگ در هر شکلی که باشه، به شما در جایگاه شخص، شریک یا گروه کمک میکنه تا خود و رابطه‌ای که در اون هستید رو بهتر بشناسید و هم شما را در یافتن راه حل های مثبت در مسیر پیشرفت یاری میدن.

کوچینگ در حوزه ی روابط میتونه سودمند باشه اگر شما:

*در زندگی زناشویی یا در روابط بلندمدت خود، با دشواری‌هایی مواجه باشید.

*در روابط کاری خود مشکلاتی داشته باشید.

*قصد دارین به روابط فعلیتون با شریک فعلی یا اعضای خانواده، جان تازه‌ای بدید.

*در برقراری ارتباط نزدیک با دیگران مشکل‌ دارید.

*قصد دارین در روابط خود با دیگران، به آگاهی و بینش بزرگتری دست پیدا کنید.

 

کوچینگ در حوزه ی نظام های روابط ______________

کوچینگ در نظام‌های روابط، رویکردی ویژه و قدرتمند به کوچینگه که بر تازه‌ترین بررسی‌ها مرتبط با نظام‌های روابط انسانی بنا شده . این رویکرد به افراد کمک میکنه تا گروه، ازدواج یا خانواده­ی خود را به‌عنوان یک ماهیت مجرد بدونن و پیچیدگی‌های نهفته در اونو درک کنن: نقش‌هایی که ایفا شدن، نیرویی که مصرف نشده  و فرآیندهای ناخودآگاهی که انجام‌ شدن.

در اینجا تمرکز کوچینگ بر خود رابطه هست و نه افرادی که در رابطه هستن و رویکرد در نظر گرفته‌شده هم رویکردی نظام‌مند و به ‌دور از داوری که در اون از تمامی چشم‌اندازهای موجود دعوت به عمل میاد تا شنیده‌ شده و مورد ارزیابی قرار گیرند. این رویکرد از فلسفه ها و روش‌شناسی‌های گوناگونی استفاده میکنه و بعضی از اونا شبیه به اون دسته از رویکردهای مداخله‌ای هستن که در سراسر جهان و در بعضی از چالش‌برانگیزترین و پرکشمکش­ ترین شرایط، به کار گرفته‌شدن.

کوچ های که درزمینه‌ی نظام‌های روابط به‌صورت حرفه ای آموزش‌دیدن، برای اینکه بتونن اعتبار کسب کنن، آموزش‌های بسیار سختی می‌بینن و به همین دلیل برای کمک به گروه ها و شراکت‌ها در جهت همکاری با همدیگه برای حل چالش‌برانگیزترین مشکلات، به‌خوبی مجهز شدن. مقاله‌ای که تحت عنوان «کوچینگ در حوزه ی نظام‌های روابط چیست» چاپ‌شده ، شما را در فهم بیشتر موضوع یاری میده.

کوچینگ در حوزه ی نظام‌های روابط میتونه سودمند باشه اگر رابطه‌ای که در اون هستید:

*با مشکلاتی مواجه باشه و طرفین یا طرف‌های موجود در رابطه، پذیرای یافتن راهی برای حرکت به جلو هستن.

*در حال تجربه ­ی سطح بالایی از کشمکش و رفتارهای مخرب باشه.

*میتونه از درک بهتر، همدلی و مثبت اندیشی بیشتر بهره ببرد.

*میتونه از ارتباطات بهتر و شیوه های منسجم‌تر کار و زندگی بهره ببرد.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

مردان مریخی، زنان ونوسی (جان گری (کتاب جلدکاغذی، ژانویه ی 2004))
(دلیل تضاد مریخ و ونوس چیست: روابطتان را با درک برخورد متفاوت مردان و زنان با شرایط استرس زا، اصلاح کنید)
مهارت های روابط انسانی (ریچارد نلسون-یونس (کتاب جلدکاغذی، 9 مارس 2006))
(جان گری (کتاب جلدکاغذی، 4 فوریه ی 2008))

کوچینگ در حوزه ی فروش ______________

کوچینگ در حوزه ی فروش، بر بهبود مجموعه­ مهارت‌های بسیار ویژه یعنی همون مهارت فروش تمرکز داره و از این طریق افراد و گروه ها را قادر به فروش هر چه کارآمدتر می‌کنه .

ممکنه  بعضی از کوچ هایی که به فروشندگان، خدمات کوچینگ ارائه می‌کنن، موانع شخصی افراد در امر فروش را بررسی کنن و بر روی اعتماد به نفس افراد، نقاط قوت آنها و اقداماتی که باید برای فروش بهتر انجام بدن، کار کنن. خیلی از کوچ هایی که من می‌شناسم، رویکرد دستوری‌تری رو در پیش میگیرن و برای بهبود مهارت‌های فروش، ابزارها، توصیه ها و شگردهایی ارائه میدن و نقشی بیش از نقش یک کوچ رو می‌پذیرن و مهارت‌ها و دانش شخصی خودشون رو انتقال میدن.

درهرحال، کوچینگ به کار گرفته‌شده برای بهبود توانایی‌های شما در امر فروش باید مناسب نیازهای شخص شما باشه و کمک کنه بر چیزهایی تمرکز کنید که بیش از هر چیز دیگه ی باید بر اونا تمرکز بشه و شما شاید به این موارد توجهی نداشتین. این موضوع، به سطح مهارت فعلی شما بستگی داره و باید مناسب نوع فروشی باشه که در آینده خواهید داشت. کوچینگ یک به یک میتونه مکمل آموزش‌های رسمی شما درزمینه‌ی فروش باشه و در به‌کارگیری موفقیت‌آمیز مهارت‌ها و شگردهایی که یادگرفتین، به شما کمک کنه .

مدیر فروش در سازمانی که از فرهنگ کوچینگ محکمی بهره منده ، غالباً به اعضای گروهش و در محل کارشون خدمات کوچینگ دائمی ارائه می‌کنه .

کوچینگ در حوزه ی فروش میتونه سودمند باشه اگر:

*درزمینه‌ی فروش، آموزش‌های رسمی دیده باشید و یا در حال حاضر از سطحی از صلاحیت برخوردار هستید و کوچینگ میتونه به بهبود بیشتر مهارت‌های فروش شما کمک کنه.

*به‌عنوان مدیر نیاز دارین که سطح عملکرد فروشندگان خود را بالا ببرین تا بتونن فروش کارآمدتری داشته باشن.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

رازهای فروش: چگونه می توان در تمامی موقعیت های فروش، برنده شد (مجموعه ای از روزنامه ی فایننشیال تایمز) (جف کینگ)
به دست آوردن کسب وکار جدید: مهارت های ضروری فروش برای افراد غیر فروشنده (ریچارد دنی)

کوچینگ در حوزه ی مسائل جنسی ______________

هدف کوچینگ در حوزه ی مسائل جنسی، کمک به بهبود روابط جنسی شما با دیگران. با وجود اینکه مسائل جنسی، بخش مهم و طبیعی زندگی‌ رو تشکیل میدن اما هنوز هم برای خیلی از افراد تابو به شمار می‌آیند. روابط جنسی سالم میتونن زندگی بسیار رضایت‌بخشی رو به همراه داشته باشن درحالی‌که روابط جنسی ضعیف میتونن مانع خوشبختی بشن و دیگه ابعاد زندگی مثل سلامتی و کار رو هم به شکل منفی تحت تأثیر قرار بدن.

شکست در روابط جنسی میتونه به دلایل گوناگونی اتفاق بیفتد:

**شکست در رابطه­ ی کلی با شریک زندگی

**متولد شدن فرزندان

**خیانت توسط شما یا شریک زندگیتون

**از بین رفتن کشش جسمی بین شما و شریک زندگیتون

**شکست در برقراری ارتباط بین دو طرف

**تغییر در سلامتی

**تغییر در شرایط زندگی

**استرس

**تغییرات هورمونی

کوچینگ در حوزه ی مسائل جنسی کمک میکنه تا به‌عنوان یک فرد یا یک زوج، مشکلاتی که مانع لذت و رضایتمندی شما از رابطه­ ی جنسی میشن رو برطرف کنید و برای حرکت به جلو هم بتونید راه حل هایی پیدا کنید. این نوع از کوچینگ میتونه به کسانی کمک کنه که به واسطه ی تجربه های بد گذشته یا به واسطه ی عدم بهره مندی از چنین تجربه‌ای، هرگز شانس لذت بردن از روابط جنسی خوب رو نداشتن.

کوچینگ همچنین میتونه به اون دسته از افرادی کمک کنه که در حال حاضر از روابط جنسی سالمی برخوردار هستن اما می‌خوان اونو به سطح جدیدی ارتقا بدن.

هنگام پرداختن به چالش‌های مرتبط با مسائل جنسی، بررسی مشکلاتی که تأثیرگذاری بیشتری دارن میتونه سودمند باشه. غالباً عوامل روان‌شناختی عمیق‌تری بر روی تجربه های جنسی ما اثر میذارن و از این ‌رو استفاده از کارشناسی که در این زمینه شایسته و باتجربه باشه، مفید و سودمند . درمانگران مسائل جنسی هم در این زمینه فعالیت می‌کنن و ارزیابی سکس تراپی و کوچینگ در این حوزه و ارزیابی همخوانی داشتن با نیازهای خاص افراد، میتونه سودمند باشه.

کوچینگ در حوزه ی مسائل جنسی میتونه سودمند باشه اگر شما:

*در حال حاضر از روابط جنسی خودتون ناراضی باشید.

*بخواین در خصوص مشکلات مرتبط با روابط جنسیتون صحبت کنید.

*بخواین روابط جنسی خودتونو احیا کنید یا اونارو  به سطح جدیدی برسونید.

*در حال از دست دادن تمایلات جنسی‌تون باشید.

*با روابط جنسی مشکلاتی دارین که میخواید اونارو  برطرف کنید.

*بخواهید نسبت به جهت‌گیری‌های جنسی خود به شفافیت برسید.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

هنر کوچینگ در حوزه ی مسائل جنسی: اصول و شیوه ها (کتاب های کارشناسی نورتون (جلد مقوایی)) (پی بریتون (کتاب جلد مقوایی، 26 آوریل 2005))
اتصال مجدد: راه حل خود-کوچینگ برای احیای زندگی عاشقانه ی خود (لوسیانی، دکتر جوزف جی. (کتاب جلد مقوایی، 6 می 2009))
مردان مریخی، زنان ونوسی (جان گری (کتاب جلدکاغذی، ژانویه ی 2004))
دلیل تضاد مریخ و ونوس چیست: روابطتان را با درک برخورد متفاوت مردان و زنان با شرایط استرس زا، اصلاح کنید (جان گری (کتاب جلدکاغذی، 4 فوریه ی 2008))
مهارت های روابط انسانی (ریچارد نلسون-یونس (کتاب جلدکاغذی، 9 مارس 2006))

کوچینگ در حوزه ی کسب وکارهای کوچک ______________

هدف کوچینگ در حوزه ی کسب و کارهای کوچک، کمک به رشد و شکوفایی کسب و کارهای کوچک. اگر مالک یا مدیر کسب و کار کوچک باشید، صرفاً با نوعی از زندگی خیلی خوبی مواجه میشید که میتونه زندگی تنهایی باشه و گاهی اوقات هم بسیار چالش برانگیز باشه، غالباً ناچار خواهید بود که برای داشتن عملکرد کارآمد، وظایف چندگانه‌ای رو انجام بدین.

بهره مند بودن از یک کوچ مستقل که در جایگاه یک فرد بی عیب و نقص و مستقل عمل کنه ، فردی که بتونید افکار و عقایدتونو با او در میون بگذارید، میتونه سرمایه گذاری بسیار ارزشمندی باشه و اطمینان حاصل کنه که شما متوجه اولویت هاتون هستید، درنتیجه از اوقات در دسترس هم بهترین استفاده ی ممکنه  را خواهید برد.

کوچینگ در حوزه ی کسب و کارهای کوچک میتونه سودمند باشه اگر:

**درزمینه‌ی کسب و کارتون دچار سردرگمی باشید و بخواهید که در خصوص یافتن مسیر و راهبرد کسب و کار خود به شفافیت برسید.

**به افراد توانمندی نیاز دارین ولی میخواید از نصیحت‌های خیرخواهانه اما غالباً گمراه‌کننده‌ی دوستان، خانواده و سایر بستگان نزدیک، به دور باشید.

**درگیر مشکلات باشید و برای حرکت به جلو به گزینه هایی نیاز دارید که برای موقعیت شما بهترین باشند.

**مدیری باشید که با عملکرد یکی از کارمندهاش مشکل داره و کوچینگ میتونه در کشف راهی برای عبور از مشکل و یافتن راه‌حل درست رویارویی با شرایط، به شما کمک کنه.

**تحت‌فشار و استرس باشید و برای برقراری تعادل مناسب بین کار و زندگی و رسیدن به اهداف مهم دچار کشمکش باشید و دیگه نتونید اولویت‌هاتونو ببینید.

**همچنین به دنبال ابزار، عقاید و راهبردهای جدیدی باشید که بتونن شما را به جلو سوق بدن و ممکنه  برای انجام این کار، در پی رویکرد دستوری‌تر یا راهنمایی و توصیه باشید.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در حوزه ی عملکرد: رشد هدف و توان بالقوه ی انسانی، اصول و شیوه های کوچینگ و رهبری (ویرایش چهارم، سر جان وایتمن، انتشارات بریلی)
کوچینگ کارآمد: درس هایی از کوچینگ کوچ ها(مایلز داونی، کسب وکار اوریون)
تربیت کارمندان (مهارت های مدیریتی بهتر) (ان. استیمسون، کوگان پیج)

کوچینگ در حوزه ی مسائل معنوی ______________

کوچینگ در حوزه ی مسائل معنوی، رویکردی به کوچینگ  که به دنبال ارتباط دادن شما با سطوح عمیق‌تر و ورای ذهنتون ، و هم ورای اون دسته از جنبه های زندگی که تحت کنترل اهداف مادی و ماشینی هستن.

کوچ فعال درزمینه‌ی مسائل معنوی، شما رو تشویق میکنه که حول محور عمیق‌ترین ارزش‌های مرتبط با تمامی حوزه های زندگی، مثل ذهن، بدن و ارتباط معنوی، هدف‌گذاری کنید . این کوچ همچنین به شما کمک میکنه تا درصورتی‌که اهدافتون درست و درخور زندگیتون باشن، به محقق شدن اونا ایمان داشته باشید، چراکه زندگی، سفری  که باید از اون لذت برد و در اون میتونید فرصت‌هایی برای رشد و تحقق اهدافتون خلق کنید .

برای کوچینگ در حوزه ی مسائل معنوی به یک کوچ متخصص در این زمینه نیاز دارین، چون در درجه­ی اول، این فرد ارتباط عمیقی با معنویات خود داره و درنتیجه میتونه سریعاً خودش رو با سفر عمیق‌تر مراجع ها هماهنگ کنه ، بساط اندیشیدن رو جمع کنه و با عواطف و احساسات که دریچه­ی مطمئن ورود به درون هستن، ارتباط برقرار کنه . در درجه­ی دوم هم کوچ مسائل معنوی میتونه در حین کوچینگ، با جریان‌های کشف و شهودش حرکت کنه .

وقتی‌که در حال تعامل با جنبه های مختلف زندگی هستید، مثلاً اگر در جایگاه پدر و مادری باشید که در برخورد با فرزند نوجوانشون چالش‌هایی دارن یا کسب و کاری دارین که سوددهی اونو باید بالا ببرین، به هر کس و به هر چیز باید رویکرد معنوی داشته باشید.

کوچینگ در حوزه ی مسائل معنوی میتونه مزایای خاصی داشته باشه اگر: نگران و مضطرب باشید، دوران شکست در رابطه را سپری می‌کنید ، عزیزی رو ازدست‌داده باشید، مشکل جسمی دارین یا به دنبال شادمانی و آرامش درون هستید.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

دنبال کردن نور ستاره: چگونه می توان درهرصورت، سرنوشت را محقق کرد (اثر مارتا ان. بک)
قدرت اکنون: راهنمای روشنگری معنوی (اکهارت تله)

کوچینگ درزمینه ی موفقیت ______________

هدف کوچینگ درزمینه‌ی موفقیت، کمک به دستیابی به‌تمامی چیزهایی  که میخواید به اونا برسید، ازاین‌رو معادل تمامی واژه هایی  که برای توصیف انواع کوچینگ‌ها ازجمله کوچینگ در حوزه های زندگی، کسب و کار، مسائل شخصی، یا عملکردی به کار می‌روند، چون هدف نهایی همه­ی اونا کمک به تحقق اهداف خاص .

موفقیت برای افراد متفاوت، معنای متفاوتی داره. برای بعضی میتونه احداث یک کسب و کار پرسود باشه، برای بعضی دیگه هم تبدیل شدن به یک سخنران پرآوازه یا درخشیدن در یک رشته­ ی خاص ورزشی. همچنین برای بعضی میتونه به معنای داشتن رابطه­ ی رضایت‌بخش با شریک زندگی یا ادار­ی یک زندگی سرشار از کمک به دیگرانیا وقت گذروندن با خانواده باشه.

درنهایت موفقیت شخصی را می‌توان داشتن نوعی از زندگی دونست که با ارزش‌های شخصی شما سنخیت داشته باشه (یعنی زندگی کردن به شیوه‌ای که براتون مهم ) و یک کوچ خوب باید بتونه شما را در شفاف کردن ارزش‌های شخصیتون یاری بده.

ممکنه  در حال حاضر از اونچه میخواین به دست بیارین تصویر روشنی داشته باشید و برای برآورده کردن اون خواسته ها، به کمک یک کوچ نیاز داشته باشه تا شما رو در پیدا کردن اعتماد به نفس، رها شدن از تمامی باورهای محدودکننده‌ای که مانع پیشرفتتون میشن، طراحی یک برنامه ­ی عملیاتی و همراهی در طول مسیر یاری بده.

به همین خاطر کوچینگ در حوزه ­ی موفقیت میتونه سودمند باشه اگه شما:

*اینو بدونید که قصد دارین در تمامی زمینه های زندگی به موفقیت شخصی برسید و برای این کار به‌قدری حمایت نیاز دارین.

*میخواید معنای موفقیت رو از دید خودتون  روشن کنید.

*از اینکه راهتونو گم کردین، احساس ناخشنودی می‌کنید و قصد دارین هر اونچه براتون اهمیت داره را بازتعریف کنید .

*میخواید با تمام قوا مهارت‌ها و اعتماد به نفستونو ارتقا بدین.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

چه چیزی از همه مهمتر است: توان زیستن بر اساس ارزش ها (هایرام دبلیو. اسمیت، سایمون و شاستر)
کوچینگ در حوزه ی زندگی: همان کسی شوید که همیشه می خواستید باشید ( خودیاری هملین اس.) (پم ریچاردسون، هملین)
کوچینگ فعال اشتراکی، ویرایش دوم: مهارت های جدید برای کوچ ها و در راستای موفق شدن در کار و زندگی (لورا وایت-ورث، هنری کیمسی هاوس، کارن کیمسی هاوس، و فیل سندال (کتاب جلدکاغذی، 15 فوریه 2007))

کوچینگ در حوزه ی تیم ها ______________

کوچینگ در حوزه ی گروه ها رو معمولاً در محیط‌های سازمانی و با هدف بهبود عملکرد گروه های کاری به کار میگیرن. این نوع از کوچینگ میتونه به‌صورت کوچینگ یک به یک اعضای گروه یا غالباً کوچینگ یک‌باره‌ی کل گروه یا ترکیبی از این دو انجام بشه و هم میتونه وسیله­ ی کارآمدی برای مشخص کردن اهداف گروه، ایجاد زمینه های مشترک بین اعضای گروه، شناخت ارزش‌ها، نیازها و نقاط قوت افراد و ایجاد شیوه ی منسجمی از همکاری باشه.

غالباً از دو اصطلاح کوچینگ در حوزه ی گروه ها و کارگشایی در حوزه ی گروه ها به‌جای هم استفاده میشه و در مورد اختلاف داشتن این دو یا یکی بودن اونا هم اختلاف نظر زیادی وجود داره. من از اصطلاح کوچینگ برای شرح همکاری با گروه و به‌منظور انجام کارهای زیر استفاده می‌کنم:

پروراندن افراد به‌عنوان یک گروه و به‌گونه‌ای که همکاری اثربخشی داشته باشن. این کار شامل کمک به اعضای گروه در جهت شناسایی و به اشتراک گذاشتن نقاط قوت و ارزش‌های خود و نحوه­ی همکاری و ارتباط با همدیگه.

کمک به افراد در راه رسیدن به اهداف خاص و به‌صورت گروهی.

کوچینگ بر پاسخگویی به اعضای گروه تأکید می‌کنه ، درنتیجه نقش کوچ اینه که پرسش هایی رو مطرح کنه که گروه را در شناسایی و بیان جواب‌ها یاری میدن. همچنین باید اطمینان حاصل بشه که همه ­ی صداهای گروه شنیده‌شدن.

کارگشایی در حوزه ی گروه ها بیشتر به هدایت گروه به سمت یک فهرست کاری مشخص گرایش داره و فرد کارگشا هم غالباً از دانشی بهره منده  که گروه نیازمند دونستن اون دانشه .

کارگشایی در حوزه ی گروه ها را می‌توان در یک جلسه انجام داد، درحالی‌که کوچینگ باید در یک دوره­ی زمانی و در بیش از یک جلسه انجام بشه. به‌عنوان‌مثال وقتی که بر روی مبحث خلاقیت و بالا بردن دانش افراد درزمینه‌ی شگردهای خلاقیت و نحوه­ی به‌کارگیری این شگردها کار می‌کنیم، این کار را در یک جلسه­ انجام می‌دیم. در این سناریو با معرفی شگردها، قدری از دانشمون رو به اشتراک می‌گذاریم اما از سبک کارگشایی استفاده می‌کنیم، سبکی که تعامل، تمرین و تفکر رو در گروه ایجاد کنه.

در سازمانها در جایی که کوچینگ امری شناخته‌شده ، ممکنه  مدیرها، کوچینگ را بخش لاینفک پیشرفت گروه های خود بدونن و به‌طور منظم از اون استفاده کنن. سازمان‌های بزرگ هم ممکنه   کوچ های داخلی خاص خودشون رو استخدام کنن، یعنی کوچ های که برای انجام کارشون آموزش‌دیدن  .

کوچ ها خارجی میتونن نقش مهمی رو در کوچینگ گروه ها ایفا کنن و کارگشایی رو به‌صورت مستقل و بدون ایراد انجام بدن، به‌صورتیکه یک کوچ یا مدیر داخلی میتونه به مشکلات موجود بسیار نزدیک بشه و درنتیجه شاید نتونه به‌صورت مؤثر به پیشرفت گروه کمک کنه .

مثال‌هایی از مواردی که کوچینگ در حوزه­ ی گروه ها میتونه در اونا سودمند باشه:

**بهبود عملکرد در گروهی که در حال حاضر عملکرد کارآمدی داره.

**در گروهی که همگام با تغییرات سازمان، نیازمند تغییر نحوه ­ی عملکرد و مسئولیت‌های خودشه.

**در گروهی که دارای عملکرد ضعیفه و اعضای اون نیازمند همکاری اثربخش‌تری هستن.

**در گروهی که ارتباط بین اعضای اون باید اصلاح بشه.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در حوزه ی عملکرد: رشد هدف و توان بالقوه ی انسانی، اصول و شیوه های کوچینگ و رهبری (ویرایش چهارم، سر جان وایتمن، انتشارات بریلی)
کوچینگ کارآمد: درس هایی از کوچینگ کوچ ها(مایلز داونی، کسب وکار اوریون)
تربیت کارمندان (مهارت های مدیریتی بهتر) (ان. استیمسون، کوگان پیج)

تماس با ما

جهت دریافت آخرین اطلاعات، مقالات و پروموشن ها ایمیل خود را وارد نمایید...

اطلاعات تماس

تلفن

+98 912 81 00 177

ایمیل

maissam.samadi@gmail.com