نظرات مختلف و متفاوتی در مورد سطوح گوش دادن وجود داره. در اینجا به 3 نوع سطح گوش دادن اشاره میشه که به عنوان یک کوچ در برگزاری جلسات بهتون کمک زیادی میکنه.
* سطح 1 یا “گوش دادن به خود”
این سطح از شنوندگی معمولا در مکالمات روزمره و عادی زندگی جریان داره. شخص به عنوان گوینده اطلاعاتی رو در اختیار شما میزاره و شما در حین گوش دادن تفسیر ذهنی خودتون رو انجام میدین و در انتها هم بر اساس نظرات و برداشت خودتون تصمیم گیری میکنین.
این سطح از گوش دادن برای یک جلسه کوچینگ مناسب نیست. جلسه مربوط به مراجع شماست و افکار و نیازهای اون مهم هست. با این وجود، در مواردی ممکنه این نوع گوش دادن هم مناسب باشه. به عنوان مثال، موقع تعیین زمان جلسه بعدی با مراجع. در این حالت شما باید شرایط موجود خود رو در نظر بگیرین و برای یک زمان مناسب تصمیم بگیرین و اعلام کنین.
* سطح 2 یا “گوش دادن برای درک”
شما به عنوان شنونده ای که در سطح 2 گوش میدین، کاملاً بر گوینده تمرکز میکنین و به سخنان، لحن صدا و زبان بدن او گوش می دین. به عنوان یک کوچ کارآمد، از این سطح گوش دادن در جلسات کوچینگ خود باید استفاده کنین. در اینجا هدف از جمع آوری اطلاعات، نفع مراجع است. با گوش دادن در این سطح میتونین درک واقعی از اینکه “مراجع کجاست” داشته باشین. یک کوچ حرفهای افکار و احساساتش بر روی جلسه تاثیری نمیزاره.
* سطح 3 یا “گوش دادن تمام و کمال ”
در سطوح متفاوت گوش دادن، این سطح از شنیدن بر اساس شهود و برداشت کوچ هست. هر چیزی رو که مراجع در کلام نمیگه. شما به عنوان کوچ وقتی حضور تمام و کمال در جلسه داشته باشین، با توجه به احساسات، هیجانات، تن صدا و زبان بدن در مراجعتون به شهود در مورد احساسات پشت کلام اون میرسین. شما به افکار و احساسات مراجع پی میبرین و با اعتماد به شهودتون سوالات موثر و قوی در ادامه میپرسین.