سازمان بهرهمند از فرهنگ کوچینگ را میشه به صورت سازمانی تعریف کرد که، استفاده از کوچینگ را به عنوان روشی جدایی ناپذیر برای مدیریت و پیشرفت افراد میدونه. این سازمان ارزش استفاده از رویکرد کوچینگ برای رشد و پیشرفت سازمان و افراد آن به خوبی آگاهی داره.
کلاترباک و مگینسون در سال 2006 تعریف مفیدی از این فرهنگ را ارائه کردن، «فرهنگی که افراد به واسطه آن، به صورت مستمر به کوچینگ با همدیگه مشغول هستن و این کار را بخشی طبیعی و عادی در ملاقاتها، بازبینیها و بحث و گفتگوهای دونفره میدونن«.
در کار کوچینگ واقعی هر زمان که مدیران سازمان، رویکرد کوچینگ را برای مدیریت کارکنان خود مناسب میبینن، از آن استفاده میکنن. از مهارتهای مرتبط با آن برای ایفای نقش خود به عنوان یک مدیر کمک میگیرن. این مدیران، کوچینگ را روشی کارآمد و تأثیرگذار برای مدیریت عملکرد کارکنان و بهبود بهرهوری کسب و کار میدونن.
بعضی از رفتارهای متداولی که در سازمانهای بهرهمند از کوچینگ دیده میشه شامل:
- به کارمندان کمتر گفته میشه که چه کار کنن. در عوض به آنها فرصت طرح راهحلها، ایدهها و استفاده از روشهای دستیابی به اهدافشان را میدن.
- از اونجا که به کارمندان فرصت داده میشه تا در فرایند تصمیمگیری مشارکت داشته باشن، آنها هم خود را در انجام کار، توانمندتر و متعهدتر میدونن.
- مشکلات و مسائل از امکان بررسی بدون جهتگیری و عاری از قضاوت بهرهمند هستن و در این بین راهحلهای رضایتبخشی به دست میاد.
- مدیران و کارکنان، افراد را کمتر سرزنش میکنن.
- کارمندان میتونن تا بالاترین حد از توان خود رشد و پیشرفت کنن.
- کارمندان نسبت به رشد و پیشرفت شخصی خود مسئول هستن.
کوچینگ چه میکنه!
در یک فرهنگ کوچینگی واقعی، مدیران برای آموزش کارکنان خود مسئولیت دارن. برای انجام این کار از مهارتهای کوچینگ استفاده میکنن. برای این منظور، کوچ هایی را برای کار کوچینگ غیرمستقیم کارمندان میتوان به کار گرفت. با این کار، فرصتی برای گفتگوهای صریحتر و صادقانهتر فراهم خواهد شد، به خصوص درجایی که مسائل عملکردی به روابط میان مدیر و کارمند مرتبط باشن.
امکان استفاده از کوچ های خارج سازمانی که نسبت به مسائل درونسازمانی، امین و بیغرض هستن هم وجود داره. اگرچه فرهنگ کوچینگ واقعی صرفا زمانی به دست میاد که خود مدیران، ایده هایِ کوچینگ را تماما و به عنوان قسمتی از نقش خود پذیرا باشن و به کار ببرن.
اغلب از کوچ های خارج سازمانی در درجه اول برای کمک به تسهیل در توسعه فرهنگ سازمانی کوچینگ و ارتقای مهارتها و ذهنیت آن برای مدیران و کارکنان استفاده میشه