سازمان بهره‌مند از فرهنگ کوچینگ را میشه به‌ صورت سازمانی تعریف کرد که، استفاده از کوچینگ را به عنوان روشی جدایی ناپذیر برای مدیریت و پیشرفت افراد می‏دونه. این سازمان ارزش استفاده از رویکرد کوچینگ برای رشد و پیشرفت سازمان و افراد آن به خوبی آگاهی داره.

کلاترباک و مگینسون در سال 2006 تعریف مفیدی از این فرهنگ را ارائه کردن، «فرهنگی که افراد به ‌واسطه‌ آن، به صورت مستمر به کوچینگ با همدیگه مشغول هستن و این کار را بخشی طبیعی و عادی در ملاقات‌ها، بازبینی‌ها و بحث و گفت­گوهای دونفره می‏دونن«.

در کار کوچینگ واقعی هر زمان که مدیران سازمان، رویکرد کوچینگ را برای مدیریت کارکنان خود مناسب می‌بینن، از آن استفاده می‏کنن. از مهارت‌های مرتبط با آن برای ایفای نقش خود به ‌عنوان یک مدیر کمک می‏گیرن. این مدیران، کوچینگ را روشی کارآمد و تأثیرگذار برای مدیریت عملکرد کارکنان و بهبود بهره‏وری کسب­ و کار میدونن.

بعضی از رفتارهای متداولی که در سازمان‏های بهره‌مند از کوچینگ دیده میشه شامل:

  •  به کارمندان کمتر گفته میشه که چه کار کنن. در عوض به آن‏ها فرصت طرح راه‌حل‌ها، ایده‌ها و استفاده از روش‌های دستیابی به اهدافشان را میدن.
  • از اونجا که به کارمندان فرصت داده میشه تا در فرایند تصمیم‌گیری مشارکت داشته باشن، آن‏ها هم خود را در انجام کار، توانمندتر و متعهدتر می‏دونن.
  • مشکلات و مسائل از امکان بررسی بدون جهت‏گیری و عاری از قضاوت بهره‌مند هستن و در این بین راه‌حل‌های رضایت‌بخشی به دست میاد.
  • مدیران و کارکنان، افراد را کمتر سرزنش می‏کنن.
  • کارمندان می‏تونن تا بالاترین حد از توان خود رشد و پیشرفت کنن.
  • کارمندان نسبت به رشد و پیشرفت شخصی خود مسئول هستن.

کوچینگ چه میکنه!

در یک فرهنگ کوچینگی واقعی، مدیران برای آموزش کارکنان خود مسئولیت دارن. برای انجام این کار از مهارت‌های کوچینگ استفاده می‏کنن. برای این منظور، کوچ ‏هایی را برای کار کوچینگ غیرمستقیم کارمندان می‏توان به کار گرفت. با این کار، فرصتی برای گفتگوهای صریح‌تر و صادقانه‌تر فراهم خواهد شد، به خصوص درجایی که مسائل عملکردی به روابط میان مدیر و کارمند مرتبط باشن.

امکان استفاده از کوچ‏ های خارج سازمانی که نسبت به مسائل درون‌سازمانی، امین و بی‌غرض هستن هم وجود داره. اگرچه فرهنگ کوچینگ واقعی صرفا زمانی به دست میاد که خود مدیران، ایده ­هایِ کوچینگ را تماما و به‌ عنوان قسمتی از نقش خود پذیرا باشن و به کار ببرن.

اغلب از کوچ ‏های خارج سازمانی در درجه اول برای کمک به تسهیل در توسعه­ فرهنگ سازمانی کوچینگ و ارتقای مهارت‌ها و ذهنیت آن برای مدیران و کارکنان استفاده میشه