یکی از اصول اولیه درکوچینگ، ایجاد رابطه ست. این یه اصل مهم برای هر چه با کیفیت بودن جلسات محسوب میشه. شما به عنوان یک کوچ اگه یک رابطه واقعی و موثر با مراجعتون نداشته باشین، امکان پی بردن به افکار و توانمندیهای اون براتون غیرممکن میشه.
به زبان کاملا ساده ارتباط موثر یعنی واقعا بتونین خودتون رو جای مراجع بذارین. یعنی همراهی کامل با مراجع تا متوجه بشین چه کسی هست و این احساساتی که تجربه میکنه از کجا اومدن. در یک کلام، همدمایی صد در صد.
وقتی مکالمه کوچینگی در جریانه شما با مراجع به احساسات مشترک دست پیدا کرده و احساسات اون رو بهتر درک میکنین. وقتی که شما رابطه مناسبی با مراجع داشته باشین، مراجع بدون سانسور در مورد احساسات و هیجاناتش با شما صحبت میکنه.
نظریات بسیاری در مورد ایجاد یک رابطه موثر وجود داره. یکی از این نظریه ها NLP (برنامه نویسی عصبی زبان) ، که بر اساس اون با مطابقت و انعکاس گفته ها و زبان بدن میتونین رابطه خوبی رو با مراجع برقرار کنین.
این موارد تکنیکهای خوب و رهگشا در جلسات کوچینگ هستن، اما رابطه در کوچینگ فراتر از این تکنیکهاست.
رابطه در کوچینگ در وهله اول، گوش دادن و سپس گوش دادن عمیقِ بدون حاشیه برای درک بهتر ارزشها و نیازها و خواسته های مراجع هست. با این کار شما وارد دنیای ذهنی مراجع می شین و مسائل رو از دریچه دید اون می بینین.
8 نکته برای ایجاد رابطه موثر در یک جلسه کوچینگ
نکاتی که در جلسه به شما برای ایجاد فضای حرفهای و رابطه موثر کمک شایانی میکنه؛
1) ایجاد رابطه موثر را در اولویت قرار بدین؛
وقتی رابطه موثر و مفیدی با مراجع برقرار نمیکنین، ادامه روند جلسات دچار مشکل میشه. زمان مناسب و کافی برای اون صرف کنین و از به وجود اومدنش مطمئن بشین. در این حالت هست که میتونین با خیال آسوده بر روی “رسیدن به نتیجه” در جلسه تمرکز کنین.
2) برای ایجاد رابطه از سوالات مناسب استفاده کنین؛
به عنوان یک راهکار برای عمیق شدن رابطه، مراجع رو به عنوان یک شخصیت مستقل بپذیرین. به این معنا که، فقط به اطلاعات ظاهری و سطحی اکتفا نکرده، بلکه ارزشها، محرکها و باورهای اساسی مراجع را پیدا و درک کنین.
3)) برای دادن بازخورد اجازه بگیرین؛
اصل اساسی ایجاد ارتباط در کوچینگ استفاده از حواس شماست. استفاده از شهود برای تفسیر آنچه مشاهده میکنین، سپس بازخورد دادن اون به مخاطبه. با این حال شما باید اطمینان حاصل کنین که توی شروع ارتباط، مراجع به شما اجازه میده که این کار رو انجام بدین یا نه؟!
4)) گوش کنین و نشون بدین که در حال گوش دادن هستین؛
گوش دادن نکته کلیدیه. منظور از گوش دادن، اون چیزیه که در سطوحِ 2 و 3 اتفاق میوفته (برای درک بهتر، قسمت سطوح گوش دادن رو مطالعه کنین). این به مفهوم نداشتن ترس برای استفاده از شهود خودتون میشه. اما به خاطر داشته باشین فقط گوش دادن و درک کردن کافی نیست. در کنار مراجع خودتون باشین و این رو بهش نشون بدین. از تکنیکهای گوش دادن فعال برای بازخورد و صحبت با مراجع استفاده کنین.
5)) با زبان آنها صحبت کنین؛
اگر با مراجعین خود رابطه خوبی داشته باشین، می تونین با زبان مشترکی با هم صحبت کنین. این شامل، انتخاب کلمات و عبارات و استفاده از این موارد در جلسه است. اگه رابطه موثر بین شما و مراجع شکل گرفته باشه، این گفتمان طبیعی حس میشه.
عمیق گوش بدین تا بفهمین مراجع دقیقا در چه وضعیتی قرار گرفته و اطمینان پیدا کنین که در یک سطح ارتباطی مشترک هستین. مراحل رو با مراجع شروع و از مدل کوچینگی خودتون استفاده کنین. درباره واقعیتها و اطلاعات با مراجع خود صحبت کرده و عقاید و نظرات اون رو مورد توجه قرار بدین. در آخر احساسات و هیجات اون رو بررسی کنین.
نکته اولیه برای ایجاد ارتباط درست و موثر با مراجع، رسیدن به مرحله تغییر واقعیتها و دریافت اطلاعاته. بعد از اون میشه وارد مرحله کشف و بررسی احساسات و هیجانات شد.
6))بر اساس شواهد بازخورد بدین؛
در صورت شروع درست جلسات، همونطور که با مراجع پیش میرین، به راحتی متوجه نکات مثبت و توانمندیها و ویژگیهای منحصر به فرد مراجع میشین. اکثر افراد قابلیت دیدن این موارد رو در خود ندارن. اگه موقعی که متوجه هر کدام از این موارد شدین، به اونها بازخورد قوی در زمان مناسب بدین، یک قدم بسیار بزرگ و قدرتمند در ایجاد رابطه بهتر و موثر با مراجع برداشتین.
7)) انعکاس و تطبیق زبان بدن؛
اگه دو نفر رو مشاهده کردین که با هم رابطه ای عمیق دارن، متوجه میشید که زبان بدن اونا تصویر آینه ای از دیگریه. در یک جلسه کوچینگ رو در رو، با “آینه سازی و تطبیقِ” زبان بدن، به یک هم صحبت فعال برای مراجعتون تبدیل بشین.
با ایجاد رابطه درست، این امر به صورت طبیعی اتفاق خواهد افتاد. این یک تکنیک درNLPهست.
8)) برای ایجاد رابطه، این نکات رو به درستی درک کرده و از آنها استفاده کنین؛
این تکنیکها رو فرصتی واقعی برای بهبود روابط با مراجعین خود بدونین و از اونها به درستی استفاده کنین.