کوچینگ در حوزه ی اجرایی

هدف کوچینگ در حوزه ی اجرایی، تربیت مدیرها ارشد، متصدیان و بازیگران کلیدی در یک بستر سازمانیه . این نوع از کوچینگ، زمان و فضایی رو برای رهبران ارشد فراهم می‌آورد تا بر عملکردشون در نقشی که دارن با هدف بالا بردن اثرگذاری شخصی خود تأمل کنن.

ممکنه یک مراجع در طول یک جلسه­ ی کوچینگ، نقاط قوت، چالش‌ها، انگیزه ها، اعتماد به نفس و عملکردش رو بررسی کنه . در طول بررسی این موارد، کوچ در کسب آگاهی عمیق‌تر و به چالش کشیدن اندیشه ها به مراجع کمک میکنه و مراجع رو در ارتقای سطح عملکرد فعلی خودش مورد حمایت قرار میده. یک کوچ اجرایی خوب نسبت به کار کوچینگ، رویکرد کلی ‌نگر و همه جانبه ای داره و اینو میدونه که عوامل بسیار زیادی مثل سلامت و تندرستی و روابط میتونن بر عملکرد اجرایی اثر بگذارن.

کوچینگ اجرایی معمولاً به‌وسیله‌ی یک کوچ خارجی (خارج از سازمان) حرفه ای انجام میشه و به همین دلیل هم نیازمند سرمایه گذاری نسبتاً زیادیه و برای تربیت مدیرهای ارشد در درون سازمان به کار گرفته میشه تا از این طریق بشه به نحوی شاهد بازگشت سرمایه بود.

قراردادی که برای انجام این کار منعقد میشه، متشکل از سه طرف قرارداده و در اون شخص اسپانسر (مثل سرپرست منابع انسانی)، کوچ و افراد تحت آموزش بر سر بندهای مشارکت و انتظاراتی که از فرایند کوچینگ میره با همدیگه به توافق میرسن . در صورت نیاز، در خصوص مواردی که باید در طول جلسه ها محرمانه بمونن و اینکه چه چیزی باید گزارش بشه و نحوه­ی گزارش دهی، توافق روشنی باید انجام بشه .

کوچینگ در حوزه ی اجرایی میتونه سودمند باشه اگر شما:

**مالک کسب و کار یا مدیر باشید و برای تصمیم‌گیری‌های مهم، به هیئت مدیره ی مستقل و بی‌نقص نیاز داشته باشید.

**مدیری باشید که می‌خواد دستاوردهاشو به سطح جدیدی برسونه.

**در مدیریت کردن گروه یا کارمندهای خودتون دشواری‌هایی داشته باشید.

**با نوعی از دشواری‌های شخصی مواجه باشید که شما رو از داشتن عملکرد کارآمد بازمی‌دارن.

**بلندپرواز هستید و می‌خواین تمام توان خودتونو برای انجام کارها به کار بگیرین

**در سازمانی که در حال ایجاد تغییرات سازمانیه ، نیازمند بهره ­برداری از نقش‌ها و عملکرد خودتون باشید.

مطالب توصیه شده برای مطالعه ی بیشتر

کوچینگ در حوزه ی عملکرد: رشد هدف و توان بالقوه ی انسانی، اصول و شیوه های کوچینگ و رهبری (ویرایش چهارم، سر جان وایتمن، انتشارات بریلی)
کوچینگ کارآمد: درس هایی از کوچینگ  (مایلز داونی، کسب وکار اوریون)
تربیت کارمندان (مهارت های مدیریتی بهتر) (نانسی استیمسون، کوگان پیج)